Ringtest

Vi tilbyder deltagelse i ringtest på parasitter hos husdyr. Ringtesten er det eneste nationale redskab til kvalitetssikring af husdyrparasitter og et godt redskab til at få testet pålideligheden af parasit-diagnostikken i klinikken eller på laboratoriet.

Pt. tilbydes ringtest på hesteparasitter og drøvtyggerparasitter (får-, gede- og kvægparasitter) ved flotatonsprincippet. 

Målgruppe
Ringtesten er et tilbud til dyrlæger, laboranter og veterinærsygeplejersker, som beskæftiger sig med parasitologisk laboratoriearbejde på husdyr.

Procedure og tilmelding
Vi sender prøver tilsat et kendt antal parasitter til din praksis til undersøgelse. De fleste prøver vil være positive for en eller flere parasitter, der er almindeligt forekommende hos danske husdyr, men et par vil være negative.

Ved tilmelding får du et personligt log-in til en database, hvor resultaterne skal indtastes. Efter deadline for indrapportering af resultater sender vi en personlig rapport, samt en anonymiseret rapport over ringtestens samlede resultater. I databasen kan man i øvrigt finde info om de enkelte ringtests.

Modtag en reminder om næste ringtest eller tilmeld dig ved at sende en mail til Heidi Huus Petersen.

 

Kontakt

Heidi Huus Petersen
Seniorforsker
DTU Veterinærinstituttet
93 51 16 45
http://www.diagnostik.dtu.dk/ydelser/ringtest
17 OKTOBER 2019